Τάρτα Λευκής Σοκολάτας με Δενδρολίβανο με Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Βγάζουμε το ένα φύλλο ζύμης κουρού Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου (το δεύτερο φύλλο τής συσκευασίας θα το διατηρήσουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Στρώνουμε το φύλλο, πιέζοντάς το, στη βάση και στα τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαμέτρου 20 εκ., την οποία έχουμε βουτυρώσει καλά. Κόβουμε τυχόν ζύμη που περισσεύει από τα πλαϊνά. Βάζουμε πάνω στη ζύμη ρυζόχαρτο, γεμίζουμε με ρεβίθια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12 λεπτά. Αποσύρουμε από τον φούρνο, βγάζουμε το ρυζόχαρτο με τα ρεβίθια και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει. Ύστερα την ξεφορμάρουμε προσεκτικά και τη βάζουμε σε στρογγυλή πιατέλα. (ANAMONH ΓΙΑ 12 ΩΡΕΣ)

 

Ετοιμάζουμε τη μους: Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα μαζί με τα 40 ml κρέμας γάλακτος και αρωματίζουμε με τα φύλλα δεντρολίβανου. Ρίχνουμε το μείγμα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα.

 

Σημείωση: Χτυπημένη τόσο ώστε να έχει υφή γιαουρτιού. Περιχύνουμε τη μους στη βάση και πασπαλίζουμε με τα κομματάκια λευκής σοκολάτας και τους ξηρούς καρπούς όσο είναι ακόμη ρευστή. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για τουλάχιστον 12 ώρες.

 

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ανθό αλατιού και διακοσμώντας με δεντρολίβανο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.