ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Ξεπαγώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (το άλλο το κρατάμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, και βουτυρώνουμε την ταρτιέρα. Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας στην ταρτιέρα, κόβουμε τα περισσεύματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι. Βάζουμε από πάνω μια λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με όσπρια ή ρύζι.

 

Ψήνουμε τη σφολιάτα για 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα βαρίδια (όσπρια ή ρύζι) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμη. Αν εν τω μεταξύ δούμε ότι φουσκώνει η σφολιάτα, την τρυπάμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία για να «πέσει». Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

 

Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με τη φλούδα πορτοκαλιού και την αφήνουμε να πάρει βράση. Βάζουμε τα κομμάτια κουβερτούρας σε ένα μπολ. Οταν βράσει η κρέμα γάλακτος, αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε την κρέμα στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (γκανάς) και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτάσει σε χιλαρή θερμοκρασία.

 

Ρίχνουμε την γκανάς σοκολάτας επάνω στην ψημένη σφολιάτα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Βγάζουμε απ’ το ψυγείο κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τάρτας με κακάο. Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.