Μια αλμυρή πίτα όλο ...γλύκα! Αυτή η απίθανη πιπερόπιτα με γέμιση από πολύχρωμες πιπεριές, μυρωδικά και πλούσιο μείγμα τυριών σε Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη, θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Ξεπαγώνουμε τη χωριάτικη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ρίχνουμε το μισό από το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια κατσαρόλα και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε για 1 λεπτό τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πιπεριές λίγες-λίγες, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να μην έχουν υγρά. Αλατοπιπερώνουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς (περίπου 1 ώρα). Τότε, ρίχνουμε στο μείγμα τα αβγά και τα τυριά και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Τέλος, προσθέτουμε και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε καλά, με ένα πινέλο, ένα μεγάλο ταψί. Απλώνουμε 3 χωριατικά φύλλα μέσα στο ταψί, το ένα πάνω στο άλλο, αφού τα λαδώσουμε ένα-ένα. Απλώνουμε και ένα τέταρτο φύλλο, το οποίο όμως δεν λαδώνουμε. Ρίχνουμε πάνω του τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Καλύπτουμε με 4 φύλλα, τα οποία λαδώνουμε ένα-ένα.
Χαράσσουμε, προσεκτικά με ένα μαχαίρι, την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια. Δεν κόβουμε μέχρι κάτω. Ψεκάζουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 5 / 5. Vote count: 5
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.