πιπερόπιτα με Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Ξεπαγώνουμε τη χωριάτικη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ρίχνουμε το μισό από το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια κατσαρόλα και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε για 1 λεπτό τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πιπεριές λίγες-λίγες, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να μην έχουν υγρά. Αλατοπιπερώνουμε.  

 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς (περίπου 1 ώρα). Τότε, ρίχνουμε στο μείγμα τα αβγά και τα τυριά και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Τέλος, προσθέτουμε και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε καλά, με ένα πινέλο, ένα μεγάλο ταψί. Απλώνουμε 3 χωριατικά φύλλα μέσα στο ταψί, το ένα πάνω στο άλλο, αφού τα λαδώσουμε ένα-ένα. Απλώνουμε και ένα τέταρτο φύλλο, το οποίο όμως δεν λαδώνουμε. Ρίχνουμε πάνω του τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Καλύπτουμε με 4 φύλλα, τα οποία λαδώνουμε ένα-ένα.  

 

Χαράσσουμε, προσεκτικά με ένα μαχαίρι, την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια. Δεν κόβουμε μέχρι κάτω. Ψεκάζουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.