ατομικά μηλοπιτάκια με φύλλο κρούστας

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

Για το φύλλο 

Για τα ατομικά μηλοπιτάκια με φύλλο κρούστας, αφήνουμε πρώτα το φύλλο να ξεπαγώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.

Για τη γέμιση 

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Βάζουμε τα κομμάτια από τα μήλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι.

Για τη γέμιση 

Σε ένα μπλεντεράκι βάζουμε το τσουρέκι σε δύο δόσεις με το μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, γαρίφαλο, κανέλα, τα φιστίκια, τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμμα. Μεταφέρουμε στο μπολ με τα μήλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα κράνμπερι, τα κάστανα κομμένα σε κομμάτια και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για muffin με 12 θήκες. Απλώνουμε το ένα φύλλο, πασπαλίζουμε με βούτυρο και το διπλώνουμε στα 4. Βάζουμε 1-2 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε τις γωνίες σχηματίζοντας ένα πουγκί. Το βάζουμε στη θήκη, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, βούτυρο και στηρίζουμε στο κέντρο ένα στικ κανέλας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα.

Για τη γέμιση 

Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια με φύλλο κρούστας για 40-50 λεπτά. Σερβίρουμε με άχνη, κανέλα και φύλλα δυόσμου.

Δείτε ακόμη 

Δείτε ακόμα μια συνταγή για  Μπουρεκάκια με Μήλα, Αχλάδια και Κανέλα
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 2 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.