Μια χειμωνιάτικη, μυρωδάτη συνταγή για γιορτινά, ατομικά μηλοπιτάκια με Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη, κάστανο και μπαχαρικά από τον Άκη Πετρετζίκη!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Για τα ατομικά μηλοπιτάκια με φύλλο κρούστας, αφήνουμε πρώτα το φύλλο να ξεπαγώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Για τη γέμιση
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Βάζουμε τα κομμάτια από τα μήλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπλεντεράκι βάζουμε το τσουρέκι σε δύο δόσεις με το μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, γαρίφαλο, κανέλα, τα φιστίκια, τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμμα. Μεταφέρουμε στο μπολ με τα μήλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα κράνμπερι, τα κάστανα κομμένα σε κομμάτια και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για muffin με 12 θήκες. Απλώνουμε το ένα φύλλο, πασπαλίζουμε με βούτυρο και το διπλώνουμε στα 4. Βάζουμε 1-2 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε τις γωνίες σχηματίζοντας ένα πουγκί. Το βάζουμε στη θήκη, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, βούτυρο και στηρίζουμε στο κέντρο ένα στικ κανέλας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα.
Για τη γέμιση
Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια με φύλλο κρούστας για 40-50 λεπτά. Σερβίρουμε με άχνη, κανέλα και φύλλα δυόσμου.