λεξικό

Κολοκύθα

Με ζωηρό πορτοκαλί χρώμα και πλούσια γεύση έντονα δεμένη με την εποχή του φθινοπώρου, η κολοκύθα είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών. Τη συναντάμε σε πίτες, σούπες και άλλες αλμυρές αλλά και γλυκές συνταγές.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα ελαιόλαδο που έχει παραχθεί με φυσικές και μηχανικές μεθόδους, του οποίου η οξύτητα εκφρασμένη σε ελαϊκό οξύ δεν υπερβαίνει το 1g/100g και έχει τέλειο άρωμα, γεύση και υψηλή διατροφική αξία, σε αντίθεση με το απλό ελαιόλαδο στου οποίου την παραγωγή μεσολαβεί ανάμιξη παρθένου ελαιολάδου και εξευγενισμένου ελαιολάδου που οργανοληπτικά και φυσικοχημικά είναι υποδεέστερο του έξτρα παρθένου ελαιολάδου.