ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

Για τη ζύμη 

Ξεπαγώνουμετο ένα φύλλο Σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (κρατέμε το άλλο στη κατάψυξη για μελλοντική χρήση).

Για την τάρτα 

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και το ξύσμα μανταρινιού σε σφιχτή σαντιγί. Κόβουμε τα νεκταρίνια σε φέτες. Ζεσταίνουμε το κρασί με τα μπαχαρικά για 4 – 5 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Για την τάρτα 

Ρίχνουμε τα νεκταρίνια, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Για την τάρτα 

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα βουτυρωμένο ταψί και χαράζουμε ελαφρά γύρω – γύρω με ένα μαχαίρι 3 εκ. τον γείσο. Αλείφουμε την σφολιάτα με το χτυπημένο αβγό, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη. Ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Για την τάρτα 

Με ένα πιρούνι πατάμε το κέντρο της σφολιάτας που έχει φουσκώσει. Αφήνουμε την σφολιάτα να κρυώσει εντελώς. Απλώνουμε την χτυπημένη σαντιγί στην επιφάνεια της σφολιάτας. Σουρώνουμε πολύ καλά τα νεκταρίνια και πετάμε την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο.

Για την τάρτα 

Ακουμπάμε τα νεκταρίνια πάνω στην σαντιγί και πασπαλίζουμε με φρέσκο δυόσμο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.