Χριστουγεννιάτικο ρολό με κάστανα και κίτρινη κολοκύθα
Το τραγανό, ροδοψημένο ρολό από αέρινα και ελαστικά Φύλλα κρούστας για πίτες, με ζουμερή γέμιση κάστανου και κολοκύθας, δίνουν το έναυσμα να ξεκινήσουν οι φετινές γιορτές με Χρυσή Ζύμη!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Αφήνουμε το Φύλλο κρούστας για πίτες να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Για το ρολό
Απλώνουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20- 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Για το ρολό
Με ένα πιρούνι λιώνουμε τους κύβους κολοκύθας. Ρίχνουμε τα κάστανα, τα cranberries, τον τραχανά και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Για το ρολό
Λαδώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε 5-6 λωρίδες το καθένα. Καλύπτουμε μια φόρμα στρογγυλή με τρύπα στη μέση, ακουμπώντας μία λωρίδα φύλλου δίπλα στην άλλη (αλληλεπικαλύπτοντας). Ρίχνουμε τη γέμιση στο κέντρο και καλύπτουμε με τα φύλλα που εξέχουν.
Για το ρολό
Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το ρολό. Γαρνίρουμε με κάστανα, cranberries και φρέσκο δεντρολίβανο. Προαιρετικά, σπάμε λίγα ψημένα φύλλα κρούστας και γαρνίρουμε το ρολό.