Γλυκιά Πίτα με Καρότο με φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο κρούστας να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε 50 γρ. από το ελαιόλαδο, σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα καρότα και τα σιγοψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αποξηραμένα φρούτα, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.  

 

Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε 3 φύλλα στη βάση λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και απλώνουμε λίγη γέμιση, ομοιόμορφα. Από πάνω, καλύπτουμε με 1 φύλλο και συνεχίζουμε με μια δόση από τη γέμιση. Καλύπτουμε πάλι με φύλλο και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Στο τέλος, καλύπτουμε με 2 φύλλα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και κόβουμε την πίτα σε κομμάτια.  

 

Ψήνουμε την πίτα στους 180°C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.