ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/08

 

Βγάζουμε το φύλλο από το ψυγείο και το αφήνουμε να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για το σιρόπι 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 150°C στον αέρα.

Για το σιρόπι 

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις φλούδες του πορτοκαλιού και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και διαλυθεί η ζάχαρη.

Για το σιρόπι 

Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει

Για το καταΐφι 

Ρίχνουμε στο μούλτι τα καρύδια και χτυπάμε, μέχρι να σπάσουν ελαφρώς. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε στο μούλτι και τα φιστίκια μαζί με την κανέλα, το γαρύφαλλο και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν ελαφρώς. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ. Ψιλοκόβουμε τη λευκή κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.

Για το καταΐφι 

Στη συνέχεια, ξάνουμε καλά το καταΐφι (για περίπου 5 λεπτά) και το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη. Καλύπτουμε τα 2 μέρη με μία πετσέτα την οποια ραντίζουμε με λίγο νερό από πάνω, για να τα διατηρήσουμε φρέσκα.

Για το καταΐφι 

Το ένα μέρος που κρατήσαμε, το χωρίζουμε σε 7 ίσα μέρη. Τα απλώνουμε στον πάγκο, σε σχήμα φωλιάς, τα βουτυρώνουμε, ρίχνουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε σε ρολό. Τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, φροντίζοντας να αφήνουμε ένα μικρό κενό μεταξύ των κομματιών.

Για το καταΐφι 

Πασπαλίζουμε με βούτυρο το κάθε κομμάτι. Επαναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία και για τα άλλα δύο μέρη από το καταΐφι, που έχουμε αφήσει στην άκρη. Ψήνουμε στον φούρνο για 1½ ώρα. Σιροπιάζουμε το γλυκό όσο είναι ζεστό, με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε το καταΐφι στην άκρη για 30 λεπτά με 1 ώρα για να ρουφήξει όλο το σιρόπι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.