Μπακλαβάς. Το λες και γεμίζει το στόμα σου. Ο κλασικός, παραδοσιακός μπακλαβάς για να πετύχει χρειάζεται τρία βασικά υλικά: Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη, φιστίκια Αιγίνης και αρωματικό σιρόπι από λεμόνι!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, φιστίκια, αμύγδαλα, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο και ξύσμα πορτοκαλιού. Σε καλά βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί (28 εκ. διαμ.) στρώνουμε 3-4 φύλλα αλείφοντας ανάμεσά τους με βούτυρο. Ρίχνουμε λίγη γέμιση, μετά πάλι 2 φύλλα βουτυρωμένα, γέμιση και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε το μισό από το υλικό της γέμισης. Τελειώνουμε με 3 φύλλα.
Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και το δεύτερο στρογγυλό ταψί. Χαράζουμε σε τριγωνικά κομμάτια και πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και περιχύνουμε τον μπακλαβά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (150°C-160°C) 2 ώρες περίπου, μέχρις ότου ροδίσει η επιφάνεια.
Σ’ ένα κατσαρολάκι αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να δέσει. Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και περιχύνουμε τα δύο ταψιά με τον μπακλαβά όσο είναι ζεστός.
Δείτε την τεχνική σιροπιάσματος στο ειδικό βίντεο που έφτιαξε η Χρυσή Ζύμη εδώ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 4 / 5. Vote count: 1
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.