Νηστίσιμα καλαθάκια από φύλλο Κρούστας με μους χαλβά και σοκολάτα
Γεμισμένα με μους χαλβά και σοκολάτα, τα καλαθάκια με το τραγανό Φύλλο Κρούστα μας για γλυκά είναι το νηστίσιμο γλυκάκι που θα λατρέψετε!
Μέσα σε αυτά τα καλαθάκια από Φύλλο Κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη θα βρείτε έναν απολαυστικό συνδυασμό σοκολάτας και μους χαλβά που εντυπωσιάζει! Δοκιμάστε τη νηστίσιμη συνταγή μας και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Βγάζετε τα Φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Θα χρειαστείτε 12 φύλλα.
Για τη μους
Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα για 5 λεπτά να αφρατέψει, στη συνέχεια προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε για λίγο ακόμη. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι, τον χαλβά και το ταχίνι. Χτυπάτε για 5′ επιπλέον μέχρι να πήξει η μους.
Για τη μους
Λιώνετε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και τη ρίχνετε στη μους ταχινιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε δυο τρεις φορές, ίσα να ενωθούν σε κάποια σημεία η κουβερτούρα με τη μους, όχι να ενσωματωθούν εντελώς. Τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε στο ψυγείο για 30′ ώστε να σταθεροποιηθεί.
Για τα καλαθάκια
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βάζετε 12 φύλλα στον πάγκο σας με τη μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά σας. Τα κόβετε πρώτα κάθετα σε 3 λωρίδες και μετά οριζόντια σε άλλες 3, για να πάρετε 9 παραλληλόγραμμα «μαντηλάκια».
Για τα καλαθάκια
Παίρνετε 12 ραμκέν (πορσελάνινα μικρά μπολάκια) ή ένα ταψάκι με 12 υποδοχές για μάφιν και με ένα πινέλο τα αλείφετε με λάδι. Αλείφετε με λάδι ένα ένα «τα μαντηλάκια» και τα τοποθετείτε ανά τέσσερα, το ένα πάνω στο άλλο, στρίβοντας κάθε φορά λίγο τα φύλλα ώστε να κάνουν μύτες. Με κάθε τέτοια τετράδα καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά των ραμκέν δημιουργώντας 12 καλαθάκια.
Για τα καλαθάκια
Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα ξεφουρνίζετε και μετά από λίγο τα ακουμπάτε σε σχάρα να κρυώσουν. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Για το σερβίρισμα
Για να σερβίρετε, γεμίζετε τα καλαθάκια σας με τη μους, διακοσμώντας από πάνω με θρυμματισμένο χαλβά και τριμμένη κουβερτούρα.