Καλαθάκια με μους χαλβά

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/07

Για τη ζύμη 

Βγάζουμε τα Φύλλα Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Θα χρειαστούμε 12 φύλλα.

Για τη μους 

Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει, και στη συνέχεια προσθέτουμε το λικέρ, χτυπώντας για λίγο ακόμη. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τον χαλβά και το ταχίνι. Χτυπάμε για 5 λεπτά επιπλέον, μέχρι να πήξει η μους.

Για τη μους 

Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και τη ρίχνουμε στη μους ταχινιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε δυο-τρεις φορές, ίσα να ενωθούν σε κάποια σημεία η κουβερτούρα με τη μους, χωρίς να ενσωματωθούν εντελώς. Μεταφέρουμε τη μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί.

Για τα καλαθάκια 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Τοποθετούμε τα 12 φύλλα στον πάγκο με τη μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά μας. Τα κόβουμε πρώτα κάθετα σε 3 λωρίδες και μετά οριζόντια σε άλλες 3, για να πάρουμε 9 παραλληλόγραμμα «μαντηλάκια».

Για τα καλαθάκια 

Παίρνουμε 12 ραμκέν (πορσελάνινα μικρά μπολάκια) ή ένα ταψάκι με 12 υποδοχές για μάφιν και, με ένα πινέλο, τα αλείφουμε με λάδι. Αλείφουμε με λάδι ένα-ένα τα «μαντηλάκια» και τα τοποθετούμε ανά τέσσερα, το ένα πάνω στο άλλο, στρίβοντας κάθε φορά λίγο τα φύλλα ώστε να σχηματίζουν μύτες. Με κάθε τετράδα καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά των ραμκέν, δημιουργώντας 12 καλαθάκια.

Για τα καλαθάκια 

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα ξεφουρνίζουμε και, αφού κρυώσουν λίγο, τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.

Για το σερβίρισμα 

Για το σερβίρισμα, γεμίζουμε τα καλαθάκια μας με τη μους, διακοσμώντας από πάνω με θρυμματισμένο χαλβά και τριμμένη κουβερτούρα.

Δείτε ακόμη:

Περισσότερες νηστίσιμες συνταγές εδώ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.