Η Πίτα Καισαρείας είναι μια κλασική ανατολίτικη λιχουδιά που συνδυάζει πλούσια υλικά και αρώματα. Με παστουρμά, κασέρι, λιαστές ντομάτες και καβουρντισμένο κουκουνάρι, αυτή η πίτα γεμίζει το τραπέζι με γεύση και χαρακτήρα. Το τραγανό φύλλο κρούστας της Χρυσής Ζύμης δίνει την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και την απόλαυση.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με τον παστουρμά, τις ντομάτες, το κουκουνάρι, τα αυγά και την κρέμα γάλακτος.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί φούρνου και στρώνουμε 4 φύλλα, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα το καθένα.
Στρώνουμε μια λεπτή στρώση από τη γέμιση, καλύπτουμε με 2 φύλλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Τελειώνουμε καλύπτοντας την πίτα με 4 φύλλα.
Την κόβουμε σε κομμάτια, την περιχύνουμε με όσο βούτυρο περίσσεψε και ραντίζουμε με λίγο νερό.
Την ψήνουμε στους 180°C, για περίπου 45 λεπτά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.