Τάρτα με Μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη με Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.

 

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε κομμάτια (αν είναι μικρά κομμένα στη μέση και αν είναι μεγάλα σε τέταρτα). Προσθέτουμε στο τηγάνι το 1/3 από τα μανιτάρια, μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1κ.γλ. θυμάρι, αλάτι και πιπέρι (τρεις δόσεις). Σοτάρουμε χωρίς πολύ ανακάτεμα.

 

Αφαιρούμε την κάθε δόση από το τηγάνι και αφήνουμε τα μανιτάρια μέσα σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά (το σουρωτήρι το έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα μπολ). Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καπνιστό ζαμπόν. Χοντροκόβουμε τα πράσα και μόλις πάρει χρώμα το ζαμπόν τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι μαζί με το θυμάρι, το πιπέρι και το αλάτι. Τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 4-5 λεπτά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ για να κρυώσουν.

 

Σε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση (διαμέτρου 26 εκ.), που έχουμε λαδώσει, βάζουμε τα φύλλα της ζύμης κουρού, αφού λαδώσουμε καλά το ένα πριν βάλουμε το άλλο. Τα βάζουμε σταυρωτά έτσι ώστε να καλύψουμε ομοιόμορφα τα ταψάκι μας. Στρώνουμε μία μεμβράνη πάνω από το φύλλο και τοποθετούμε πάνω φασόλια για βάρος. Ψήνουμε τη βάση της πίτας μας στον φούρνο για 20 λεπτά.

 

Αφαιρούμε την πίτα από τον φούρνο, αφαιρούμε την μεμβράνη με τα φασόλια και προσθέτουμε τη γέμισή μας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα, τα αβγά, το κονιάκ, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα ρίχνουμε πάνω στην πίτα μας. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και κόβουμε για να σερβίρουμε. Δείτε τo βίντεο της συνταγής  εδώ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.