Μόλις βγάλετε από τον φούρνο τη λαχταριστή Τάρτα με ψητά ροδάκινα, δεν θα μείνει ψίχουλο! Με λαχταριστή, αφράτη Σφολιάτα και ροδοψημένα ροδάκινα, θα γλύφουν όλοι τα δάχτυλά τους!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Βγάζουμε το φύλλο σφολιάτας από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Για το φύλλο
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και χαράσσουμε προσεκτικά ένα πλαίσιο 2,5 εκ. στη ζύμη γύρω-γύρω, με προσοχή να μην την κόψουμε.
Για το φύλλο
Αλείφουμε τη σφολιάτα με το χτυπημένο αβγό και την τρυπάμε στο κέντρο με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 18 – 20 λεπτά στους 200°C , μέχρι η ζύμη να φουσκώσει και να ροδίσει.
Για το φύλλο
Αφήνουμε την βάση της τάρτας να κρυώσει εντελώς. Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια σε κατσαρόλα μέχρι να πάρουν βράση.
Για το φύλλο
Χτυπάμε τα αυγά με το κορν φλάουρ και ρίχνουμε σιγά σιγά το περιεχόμενο της κατσαρόλας (γάλα, ζάχαρη, βανίλια), ανακατεύοντας συνεχώς. Επιστρέφουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Για το φύλλο
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με μια μαρίζ προσεκτικά. Απλώνουμε τα ροδάκινα σε ταψί και τα περιχύνουμε με το μέλι και το ρούμι. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C.
Για την σύνθεση
Απλώνουμε την κρέμα στην βάση της τάρτας με μια σπάτουλα και ακουμπάμε από πάνω τα ροδάκινα. Περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού και σερβίρουμε αμέσως.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.