Βουτυράτη Πατσαβουρόπιτα με Παστουρμά με Φύλλο Κρούστας Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο κρούστας να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τυλίγουμε το φύλλο κρούστας σε ρολό και το κόβουμε σε ροδέλες-φετάκια πάχους 0,5 εκ. Αφρατεύουμε με τα δάχτυλα τα ρολάκια της ζύμης για να ξεδιπλώσουν και να απλώσουν σαν μακαρόνια. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.

 

Ψιλοκόβουμε τον παστουρμά, τρίβουμε τα τυριά και τα προσθέτουμε στο μπολ με το φύλλο. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αβγά, προσθέτουμε λίγο λιωμένο αγνό βούτυρο γάλακτος και περιχύνουμε με το μείγμα μας το περιεχόμενο του μπολ με το φύλλο, το τυρί και τον παστουρμά.

 

Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι και μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε στρογυλό ταψάκι μεσαίου μεγέθους που έχουμε βουτυρώσει καλά με αγνό βούτυρο γάλακτος. Απλώνουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι. Τρίβουμε λίγο έξτρα τυρί στην επιφάνεια και ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.