Μηλοπιτάκια με κάστανα

Μηλοπιτάκια με κάστανα

50 λεπτά
Για 12 μηλοπιτάκια
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Βάζουμε τα κομμάτια από τα μήλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι.

Βήμα 2

Σε ένα μπλεντεράκι βάζουμε το τσουρέκι σε δύο δόσεις με το μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, γαρίφαλο, κανέλα, τα φιστίκια, τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμμα. Μεταφέρουμε στο μπολ με τα μήλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα κράνμπερι, τα κάστανα κομμένα σε κομμάτια και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για muffin με 12 θήκες. Απλώνουμε το ένα φύλλο, πασπαλίζουμε με βούτυρο και το διπλώνουμε στα 4. Βάζουμε 1-2 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε τις γωνίες σχηματίζοντας ένα πουγκί. Το βάζουμε στη θήκη, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, βούτυρο και στηρίζουμε στο κέντρο ένα στικ κανέλας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα.

Βήμα 3

Ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Σερβίρουμε με άχνη, κανέλα και φύλλα δυόσμου.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 12 φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
  • 2 μήλα κόκκινα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • 150 γρ. τσουρέκι
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. κράνμπερι
  • 150 γρ. κάστανα βρασμένα