Πιπερόπιτα

Πιπερόπιτα

1 ώρα & 25 λεπτά
8-10 μερίδες
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Ρίχνουμε το μισό από το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια κατσαρόλα και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε για 1 λεπτό τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πιπεριές λίγες-λίγες, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να μην έχουν υγρά. Αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς (περίπου 1 ώρα). Τότε, ρίχνουμε στο μείγμα τα αβγά και τα τυριά και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Τέλος, προσθέτουμε και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε καλά, με ένα πινέλο, ένα μεγάλο ταψί. Απλώνουμε 3 χωριατικά φύλλα μέσα στο ταψί, το ένα πάνω στο άλλο, αφού τα λαδώσουμε ένα-ένα. Απλώνουμε και ένα τέταρτο φύλλο, το οποίο όμως δεν λαδώνουμε. Ρίχνουμε πάνω του τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Καλύπτουμε με 4 φύλλα, τα οποία λαδώνουμε ένα-ένα.

Βήμα 3

Χαράσσουμε, προσεκτικά με ένα μαχαίρι, την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια. Δεν κόβουμε μέχρι κάτω. Ψεκάζουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 150 ml (περίπου) ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια,σε λεπτές φέτες
  • 1 κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, ξεσποριασμένες, σε λεπτά μπαστούνια
  • 1 κιλό πράσινες πιπεριές, ξεσποριασμένες, σε λεπτά μπαστούνια
  • 2-3 κίτρινες πιπεριές, ξεσποριασμένες, σε λεπτά μπαστούνια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 150 γρ. μανούρι θρυμματισμένο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. μαύρο σουσάμι
  • 1 κ.σ. λευκό σουσάμι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Πίτες