Ατομικά ταρτάκια τατέν με ανανά και μπαχαρικά

Ατομικά ταρτάκια τατέν με ανανά και μπαχαρικά

20 λεπτά
Μέτριας Δυσκολίας
Για 8 άτομα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για 8 άτομα

Βήμα 1

Κόβετε 8 στρογγυλά κομμάτια ζύμη σφολιάτας βουτύρου με διάμετρο 12 εκ. και τα κρατάτε στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και την αφήνετε να γίνει καραμέλα, ανακινώντας κατά διαστήματα το κατσαρολάκι χωρίς να ανακατέψετε την καραμέλα γιατί θα κρυσταλλώσει. Βγάζετε την καραμέλα από τη φωτιά και την αναμιγνύετε με το βούτυρο, το γλυκάνισο, το γαρύφαλλο και την κανέλα.

Βήμα 3

Μοιράζετε την καραμέλα στα φορμάκια και πάνω βάζετε από μια ροδέλα ανανά. Βάζετε πάνω σε κάθε ταρτάκι από ένα στρογγυλό κομμάτι σφολιάτας και το τρυπάτε κατά διαστήματα με ένα πιρούνι.

Βήμα 4

Ψήνετε για 20 λεπτά και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα ξεφορμάρετε. Σερβίρετε τα ταρτάκια τατέν σκέτα ή τα συνοδεύετε με κρέμα σαντιγί.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Σφολιάτα βουτύρου Χρυσή Ζύμη
1 ανανάς, καθαρισμένος και κομμένος σε
8 ροδέλες πάχους 1½ εκ.
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο ανάλατο
1 αστεροειδής γλυκάνισος, κοπανισμένος στο γουδί
½ κ. γλυκού σκόνη γαρύφαλλο
½ κ. γλυκού σκόνη κανέλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές
Τάρτες

Δεν έτυχε…Πέτυχε!

Χρυσή Ζύμη