Κερασόπιτα με ρούμι

Κερασόπιτα με ρούμι

Για 1 μέτριο ταψί
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κεράσια, τα 50 γρ. ζάχαρης, το κορν φλάουρ και το ρούμι.

Βήμα 2

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με τα 450 γρ. ζάχαρης και τα 400 ml της κρέμας γάλακτος. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει μια βράση.

Βήμα 3

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα με το άνθος αραβοσίτου στη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. 4. Προσθέτουμε το μείγμα με τα κεράσια και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βήμα 4

Βουτυρώνουμε το ταψί και τοποθετούμε το ένα φύλλο ζύμης κουρού. Στρώνουμε την κρέμα και βάζουμε το δεύτερο φύλλο ζύμης κουρού. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
λίγο βούτυρο για την επάλειψη
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

Για τα κεράσια
400 γρ. κεράσια, χωρίς
κουκούτσια
50 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 σφηνάκι ρούμι

Για την κρέμα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
450 γρ. ζάχαρη
800 ml κρέμα γάλακτος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές
Πίτες