Τάρτα με σοκολάτα και αχλάδια

Τάρτα με σοκολάτα και αχλάδια

Yλικά για 1 μακρόστενη τάρτα
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα μισά πιπέρια. Μόλις πάρουν βράση, αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Αφήνετε να τραβήξει η κρέμα τα αρώματα για 5 λεπτά και παράλληλα μισολιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Εκτός φωτιάς, ρίχνετε την κρέμα στην κουβερτούρα αφού αφαιρέσετε τον γλυκάνισο και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Έπειτα, προσθέτετε το μέλι και αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τα αχλάδια και τα απλώνετε σε τηγάνι. Περιχύνετε με το κρασί, ρίχνετε το δεύτερο αστεροειδή γλυκάνισο και τα υπόλοιπα πιπέρια και βάζετε το τηγάνι σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά να ποσαριστούν τα αχλάδια. Όταν μαλακώσουν τα στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε με λαδόκολλα ένα μακρόστενο ταψάκι και τοποθετείτε από πάνω ένα φύλλο σφολιάτα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ φροντίζοντας να καλύψετε και τα πλαϊνά του τοιχώματα. Κόβετε με μαχαίρι ό,τι περισσεύει. Με ένα πιρούνι τρυπάτε τον πάτο της τάρτας, στρώνετε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα και αδειάζετε πάνω φασόλια για βάρος. Προψήνετε την τάρτα για 15 λεπτά και ύστερα αφαιρείτε τα φασόλια μαζί με τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει παντού η σφολιάτα.

Βήμα 4

Ξεφουρνίζετε την τάρτα και την παίρνετε μαζί με τη λαδόκολλα. Την αφήνετε να κρυώσει λίγο σε σχάρα και αδειάζετε μέσα τη γέμιση της σοκολάτας όσο είναι ακόμα ρευστή. Όταν κρυώσει η τάρτα, κόβετε τα αχλάδια σε φέτες λεπτές και τις απλώνετε πάνω από τη σοκολάτα σε σχήμα ζίκ ζακ. Όταν κρυώσει εντελώς η τάρτα και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο ψημένο φιλέ αμυγδάλου και μερικούς σπασμένους κόκκους από ροζ πιπέρι.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Θα χρησιμοποιήσετε το ένα φύλλο σφολιάτας
200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουτ. σούπας μέλι
2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι
5 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 ποτήρι γλυκό λευκό κρασί Σάμου
λίγο φιλέ αμυγδάλου ψημένο για το σερβίρισμα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές
Τάρτες