Τάρτα με σοκολάτα & πορτοκάλι

Τάρτα με σοκολάτα & πορτοκάλι

Για μια τάρτα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Απλώνετε τo φύλλο σφολιάτας σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 – 26 εκ., το καλύπτετε με λαδόκολλα, βάζετε από πάνω φασόλια (για βάρος) ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα και προψήνετε για 10 λεπτά. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και ψήνετε για ακόμη 10 λεπτά.

Βήμα 2

Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά. Σε μπεν μαρί χτυπάτε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει το μείγμα. Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί και προσθέτετε το μείγμα της σοκολάτας, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι και αναμειγνύετε. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.

Βήμα 3

Απλώνετε το μείγμα στην τάρτα και ψήνετε για 20 λεπτά στους 160° C ή μέχρι να βεβαιωθείτε πως έχει ψηθεί αλλά η γέμιση παραμένει ρευστή. Αφήνετε να κρυώσει, την πασπαλίζετε με κακάο και την διακοσμείτε με καραμελωμένες ροδέλες πορτοκαλιού.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

200 γρ. κουβερτούρα
χυμός από 2 πορτοκάλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
125 γρ. βούτυρο
5 αυγά
220 γρ. ζάχαρη ξανθή
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
σκόνη κακάο για πασπάλισμα
καραμελωμένες ροδέλες
για γαρνίρισμα (προαιρετικά)