Ταρτάκια με πουρέ μανιταριών και λάδι τρούφας

Ταρτάκια με πουρέ μανιταριών και λάδι τρούφας

Yλικά για 10 τάρτες
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Κόβετε από κάθε φύλλο σφολιάτας 5 δίσκους και τους στρώνετε σε φορμάκια διαμ. 8 εκ. καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά τους. Τρυπάτε τα ταρτάκια με πιρούνι και τα ψήνετε άδεια 15’ (στρώνοντας αλουμινόχαρτο και βάζοντας για βάρος φασόλια ή ρύζι). Αφαιρείτε το χαρτί και τα όσπρια, αλείφετε με το αυγό και συνεχίζετε το ψήσιμο 10’-12’, μέχρις ότου ροδίσουν οι βάσεις.

Βήμα 2

Στο μεταξύ μουσκεύετε τα πορτσίνι σε χλιαρό νερό 20’. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα πορτσίνι, αφού τα στραγγίσετε και τα στεγνώσετε καλά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλατοπίπερο και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 5’-6’. Αποσύρετε από τη φωτιά, κρατάτε μερικά από τα μανιτάρια για το γαρνίρισμα και μόλις κρυώσουν ρίχνετε τα υπόλοιπα στο μπλέντερ.

Βήμα 3

Τα πολτοποιείτε μαζί με το λάδι της τρούφας, το ανθότυρο, τον πολτό της ελιάς και τον άνηθο. Γεμίζετε με αυτό το μείγμα τα ταρτάκια. Γαρνίρετε με τους σπόρους του ροδιού και τα μανιτάρια που κρατήσατε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Σφολιάτα βουτύρου Χρυσή Ζύμη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
50 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
200 γρ. μανιτάρια καλλιεργημένα
4 κουταλιές της σούπας πολτό ελιάς
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
60 γρ. ανθότυρο ή μανούρι
2 κουταλιές της σούπας λάδι τρούφας
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
τους σπόρους από 1/2 ρόδι