ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/10

Για την κρέμα 

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι.

Για την κρέμα 

Όταν πάρει βράσει ανακατεύουμε συνεχόμενα μεχρί να πήξει, προσέχοντας να μην αρπάξει.

Για την κρέμα 

Όταν αποκτήσει κρεμώδη υφή αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τους κρόκους και ανακατεύουμε να ενσωματωθούνε.

Για την κρέμα 

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 33 X 38 εκατοστά.

Για το ταψί 

Στρώνουμε 5 βουτυρωμένα φύλλα σταυρωτά ώστε να υπάρχει και στις δυο πλευρές του ταψιού αρκετό φύλλο.

Για το ταψί 

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και στρώνουμε με μια σπάτουλα.

Για το ταψί 

Τοποθετούμε από πάνω με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα 5 φύλλα.

Για το ταψί 

Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα σαν κορδόνι. Αλείφουμε με βούτυρο και χαράζουμε σε κομμάτια.

Για το ταψί 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στον αέρα για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Για το ταψί 

Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.