Όταν η ζωή σας δίνει κεράσια, φτιάξτε Κερασόπιτα. Και αυτή είναι η συνταγή για μυρωδάτη Κερασόπιτα με Ρούμι σε μοναδική Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη, που θα "μεθύσει" γλυκά εσάς αλλά και όλους όσους την δοκιμάσουν!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κεράσια, τα 50 γρ. ζάχαρης, το κορν φλάουρ και το ρούμι.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με τα 450 γρ. ζάχαρης και τα 400 ml της κρέμας γάλακτος. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει μια βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα με το άνθος αραβοσίτου στη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα κεράσια και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε το ταψί και τοποθετούμε το ένα φύλλο ζύμης κουρού. Στρώνουμε την κρέμα και βάζουμε το δεύτερο φύλλο ζύμης κουρού. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 5 / 5. Vote count: 1
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.