Φτιάξτε σε μισή περίπου ώρα το ιδανικό γλυκό που θα συνοδέψει τον απογευματινό σας καφέ... και όχι μόνο. Λαχταριστά Μπατόν με Σοκολάτα και τριμμένο αμύγδαλο, σε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με αφράτη Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο εργασίας. Κόβουμε κάθε φύλλο στη μέση κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς και μετά κάθετα σε 5 λωρίδες. Αλείφουμε με βούτυρο κάθε κομμάτι ζύμης, μοιράζουμε τα τριμμένα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με τις σταγόνες κουβερτούρας.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης μπροστά μας, πιάνουμε τις δύο διαμετρικά αντίθετες άκρες και τις διπλώνουμε λοξά προς τα μέσα, αφήνοντας περίπου ένα δάχτυλο κενό μεταξύ τους. Πιέζουμε τις άκρες με το δάχτυλό μας για να κολλήσουν στο κάτω μέρος τους. Ετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.
Βάζουμε τα με την σειρά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 165˚C για 25-30 λεπτά. Πασπαλίζουμε τα στριφτάρια με την άχνη ζάχαρη μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.