Τάρτες με γκανάς σοκολάτας με ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε το άλλο φύλλο στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Κόβουμε κάθε φύλλο στη μέση. Στρώνουμε τα 4 κομμάτια ζύμης, πιέζοντάς τα, στις βάσεις και στα τοιχώματα ισάριθμων φορμών τάρτας διαμέτρου 12 εκ., τις οποίες έχουμε βουτυρώσει καλά. Κόβουμε τυχόν ζύμη που περισσεύει από τα πλαϊνά. Τρυπάμε τις βάσεις με πιρούνι σε διάφορα σημεία, καλύπτουμε όλη τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε τις φόρμες με φασόλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.

 

Βγάζουμε από τον φούρνο και πετάμε το χαρτί με τα φασόλια. Ετοιμάζουμε την γκανάς: Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος. Σχίζουμε το λοβό βανίλιας και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τους σπόρους. Μόλις η κρέμα γάλακτος έρθει σε σημείο βρασμού, αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενοποιηθούν τα υλικά. Μοιράζουμε την γκανάς σοκολάτας στις φόρμες και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τις ξεφορμάρουμε για να τις σερβίρουμε.

 

Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολο να αλλάξει για να ταιριάζει στις γευστικές μας προτιμήσεις. Μπορούμε, π.χ., να προσθέσουμε στην γκανάς μια υποψία μπαχαρικών, όπως τσίλι ή κανέλα. Μπορούμε, επίσης, να φτιάξουμε μια τάρτα σοκολάτας με φυστικοβούτυρο, αντικαθιστώντας μέρος από το βούτυρο με φυστικοβούτυρο. Ή να προσθέσουμε θρυμματισμένα ράσμπερι ή φράουλες στη βάση της τάρτας πριν την καλύψουμε με την γκανάς.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.7 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.