Φλογέρες με κιμά

Φλογέρες με κιμά

Για 14 μεγάλες ή 28 μικρές φλογέρες
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Γέμιση

Σοτάρουμε για λίγο, σε δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά, την κανέλα, το μπαχάρι και συνεχίζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει. Σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμισθούν εντελώς τα υγρά του. Ρίχνουμε τον μαϊντανό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα. Αφαιρούμε τα μπαχάρια και την κανέλα. Προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα φύλλο με ένα πινέλο. Βάζουμε 2 κ.σ. από τη γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς. Τυλίγουμε σε ρολό. Το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, αλειμμένο με ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Βάζουμε τις φλογέρες τη μία πάνω στην άλλη. Λαδώνουμε ελαφρώς την επιφάνειά τους και ψεκάζουμε με λίγο νεράκι. Ψήνουμε για 30-45 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο τα πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα.

Τηγάνισμα

Κόβουμε τα φύλλα οριζοντίως στη μέση. Βάζουμε κατά μήκος κάθε φύλλου από 1 κ.σ. γέμιση. Διπλώνουμε τις πιο κοντές πλευρές για να κλείσουμε τη γέμιση μέσα και τυλί- γουμε σε ρολά. Βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα ρολά μέχρι να πάρουν χρώμα, 2-3 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για τα φύλλα και το ταψί
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 2-3 κόκκοι μπαχάρι
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 3 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ μάτσο μαϊντανός, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη + 60 γρ. επιπλέον, για το πασπάλισμα