Σεφουκλόπιτα (πίτα με σέσκουλα)

Σεφουκλόπιτα (πίτα με σέσκουλα)

75 λεπτά
10-12 μερίδες
Μέτριας ευκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας ευκολίας

Βήμα 1

Αφήνουμε το χωριάτικο φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σέσκουλα και τα χοντροκόβουμε. Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια και τα αρωματικά βότανα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τα σέσκουλα και το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε περίπου για 10-12 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το μάραθο και τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά.

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 27 εκ., απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας ανάμεσα και αφήνουμε να περισσεύουν λίγο έξω από το χείλος του ταψιού. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα. Γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα σε χοντρό κορδόνι και αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας, χρησιμοποιώντας πινέλο. Ψήνουμε περίπου για 50 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η πίτα και από κάτω.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 ½ κ. σέσκουλα
3 ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι άνηθος
½ ματσάκι μάραθος
1 φλ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
1 φλ. ελαιόλαδο
¾ φλ. μαύρες σταφίδες
αλάτι, πιπέρι