
Τάρτα με ξερά φρούτα και μάρτζιπαν
25 λεπτά
Για 4-6 άτομα
Εύκολη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βήμα 1
Ψιλοκόβετε τα φρούτα και τα αναμειγνύετε με το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. Απλώνετε τη σφολιάτα σε ένα ορθογώνιο ταψί και τη χαράζετε γύρω γύρω αφήνοντας 2 εκ. περιθώριο. Αλείφετε το εσωτερικό της ζύμης με τη μαρμελάδα και τη βάζετε για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C. Σουρώνετε τα φρούτα, χοντροτρίβετε το μάρτζιπαν και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα στην τάρτα καλύπτοντας τη μαρμελάδα.
Βήμα 3
Ψήνετε την τάρτα για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- 200 γρ. ξερά φρούτα της αρεσκείας σας, όπως μπανάνα, κράνμπερι, βερίκοκο, ανανά, μάνγκο κ.ά.
- Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 3 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
- 200 γρ. μάρτζιπαν
- Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)