Τάρτα με ροδάκινα

Τάρτα με ροδάκινα

Για 1 ταρτιέρα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα μεσαίου μεγέθους. Πλένουμε πολύ καλά τα ροδάκινα και τα στεγνώνουμε εντελώς. Στη συνέχεια τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια τους, τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Απλώνουμε το φύλλο ζύμης κουρού στην ταρτιέρα, φροντίζοντας ώστε να καλυφθεί ο πυθμένας και τα τοιχώματα.

Βήμα 2

Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης κουρού με τη μαρμελάδα. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ την κανέλα με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε τις φέτες των ροδάκινων με τη μισή ποσότητα. Ανακατεύουμε απαλά. Τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου πάνω στη φύλλο ζύμης, τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς να αφήσουμε κενά ώστε να δημιουργηθεί μία στρώση από τα φρούτα. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη να πάει παντού.

Βήμα 3

Ψήνουμε την τάρτα για 30 – 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο πασπαλίζουμε με το χοντροσπασμένο αμύγδαλο.

Δείτε την τεχνική για τέλειες τάρτες με ζύμη κουρού, στο βίντεο που έφτιαξε η Χρυση Ζύμη:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φύλλο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
6 – 8 ώριμα ροδάκινα
2 κουτ. σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
6 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
½ κουτ. γλυκού κανέλα
2 κουτ. σούπας αμύγδαλα, χοντροσπασμένα και καβουρντισμένα
βούτυρο για την ταρτιέρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές
Τάρτες