Ταρτάκια με σοκολάτα και φρούτα

Ταρτάκια με σοκολάτα και φρούτα

20 λεπτά
Για 8 ταρτάκια
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Παίρνουμε οκτώ ατομικές ταρτιέρες και τις βουτυρώνουμε. Χωρίζουμε ισόποσα στις ταρτιέρες τα δύο φύλλα ζύμης κουρού. Από πάνω βάζουμε λαδόκολλα και φασόλια για να μην φουσκώσει το φύλλο. Τα ψήνουμε για 15’ στους 180οC. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 2

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα δάκρυα σοκολάτας με το νερό, σε χαμηλή φωτιά, για να λιώσουν. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες και μετά το μίγμα σοκολάτας. Απλώνουμε αυτό το μίγμα ισόποσα πάνω στα ταρτάκια. Τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να κρυώσουν.

Βήμα 3

Κόβουμε σε λεπτά κομμάτια τα ακτινίδια, τις μπανάνες, καθαρίζουμε τα μανταρίνια και μαζί με τα ράσμπερι γαρνίρουμε τα ταρτάκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλον συνδυασμό φρούτων επιθυμείτε. Τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
8 ατομικές ταρτιέρες
500 γραμμ. δάκρυα σοκολάτας
12 κουταλιές νερό
2 βανίλιες
4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
100 γραμμ. ράσμπερι
1 μπανάνα
2 ακτινίδια
1 μανταρίνι
Λίγο βούτυρο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές
Τάρτες