
Tραγανό ορεκτικό με σολομό και κατίκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βήμα 1
Κόβετε κάθε φύλλο σε 8 τετράγωνα κομμάτια. Αλείφετε με λίγο λάδι 20 μικρά φορμάκια. Τοποθετείτε στο καθένα από αυτά 4 τετράγωνα κομμάτια φύλλου το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας με λίγο λάδι και αφήνοντας τις άκρες τους να προεξέχουν κάπως ακανόνιστα, ώστε να πάρουν σχήμα θήκης. Ψήνετε τις θήκες μέχρι να ροδίσουν για 15΄. Αφήνετε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε προσεκτικά.
Βήμα 2
Ανακατεύετε το κατίκι με το ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι και λίγο αλατοπίπερο και το μοιράζετε στις θήκες. Κόβετε το σολομό σε φέτες λεπτές και γαρνίρετε τα ορεκτικά. Προσθέτετε τσάιβ και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Τip
Oι θήκες πρέπει να γεμίζονται με τα τυριά την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα για να παραμείνουν τραγανές.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1 πακέτο Φύλλο Κρούστας για Πίτες Χρυσή Ζύμη
400 γρ. καπνιστός σολομός
200 γρ. κατίκι Δομοκού
150 γρ. ανθότυρο
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μερικά φυλλαράκια τσάιβ
αλάτι -πιπέρι
Όμορφες σπιτικές στιγμές απόλαυσης και ζεστασιάς!