Δεματάκια με τυρί κρέμα και μπρικ

Δεματάκια με τυρί κρέμα και μπρικ

Yλικά για 30 δεματάκια
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το φρέσκο τυρί κρέμα με τις γαρίδες, το καβούρι, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα.

Βήμα 2

Κόβετε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες και βάζετε στη μια τους άκρη από δύο κουταλιές της σούπας γέμιση. Διπλώνετε σε ορθογώνια δεματάκια και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 3

Αλείφετε τα δεματάκια με βούτυρο και αυγό (αν θέλετε κρατάτε ένα φύλλο και φτιάχνετε μικρές βεντάλιες, που τις κολλάτε με αυγό πάνω στα δεματάκια, όπως βλέπετε στη φωτό) και τα ψήνετε 25’, μέχρι να ροδίσουν. Πριν τα σερβίρετε, μοιράζετε από πάνω το μπρικ.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο  ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
300 γρ. γαρίδες βρασμένες, ψιλοκομμένες
200 γρ. καβούρι κονσέρβας στραγγισμένο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
50 γρ. μπρικ (αυγά σολομού)
αλάτι
λευκό πιπέρι
λίγο βούτυρο
1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Ορεκτικό