Νησιώτικα μπουρέκια με φρέσκα κρεμμυδάκια

Νησιώτικα μπουρέκια με φρέσκα κρεμμυδάκια

65 λεπτά
Για 8 άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Ξεπαγώνετε καλά τα φύλλα της ζύμης. Σε ένα μπολ τρίβετε το τυρί και προσθέστε τα αυγά χτυπημένα, το πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Βήμα 2

Ανακατεύετε και προσθέστε τον άνηθο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε πολύ καλά. Κόβετε ένα χωριάτικο φύλλο κρούστας σε λωρίδες των 10 x 15 εκ. Βάζετε λίγη γέμιση στη μια άκρη, διπλώνετε τις άκρες λίγο προς τα μέσα και τυλίγετε σε ρολό.

Βήμα 3

Κολλάτε την άκρη με λίγο νερό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.

Βήμα 4

Ζεσταίνετε το καλαμποκέλαιο και το βούτυρο σε βαθύ σκεύος και τηγανίζετε τα μπουρεκάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετέ τα μπουρεκάκια ζεστά με τη σάλτσα και τα συνοδεύετε, αν θέλετε, με κοπανιστή και πράσινη σαλάτα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
200 γρ. Καλαθάκι Λήμνου
100 γρ. Κοπανιστή Κυκλάδων
200 γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο ανάλατο
500 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι άνηθος
5 αυγά
πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
125ml καλαμποκέλαιο και 125ml βούτυρο λιωμένο, για το