Νηστίσιμα καλαθάκια από φύλλο Κρούστας γεμισμένα με μους χαλβά και σοκολάτα

Νηστίσιμα καλαθάκια από φύλλο Κρούστας γεμισμένα με μους χαλβά και σοκολάτα

Για 24 καλαθάκια:
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Βγάζετε τα Φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Θα χρειαστείτε 12 φύλλα. Για τη μους: Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα για 5 λεπτά να αφρατέψει, στη συνέχεια προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε για λίγο ακόμη. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι, τον χαλβά και το ταχίνι. Χτυπάτε για λίγο επιπλέον μέχρι να πήξει η μους. Λιώνετε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και τη ρίχνετε στη μους ταχινιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε δυο τρεις φορές, ίσα να ενωθούν σε κάποια σημεία η κουβερτούρα με τη μους, όχι να ενσωματωθούν εντελώς. Τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί λίγο.

Βήμα 2

Για τα καλαθάκια: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βάζετε 12 φύλλα στον πάγκο σας με τη μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά σας. Τα κόβετε πρώτα κάθετα σε 3 λωρίδες και μετά οριζόντια σε άλλες 3, για να πάρετε 9 παραλληλόγραμμα «μαντηλάκια». Παίρνετε 12 ραμκέν (πορσελάνινα μικρά μπολάκια) ή ένα ταψάκι με 12 υποδοχές για μάφιν και με ένα πινέλο τα αλείφετε με λάδι. Αλείφετε με λάδι ένα ένα «τα μαντηλάκια» και τα τοποθετείτε ανά τέσσερα, το ένα πάνω στο άλλο, στρίβοντας κάθε φορά λίγο τα φύλλα ώστε να κάνουν μύτες. Με κάθε τέτοια τετράδα καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά των ραμκέν δημιουργώντας 12 καλαθάκια. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα ξεφουρνίζετε και μετά από λίγο τα ακουμπάτε σε σχάρα να κρυώσουν. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.

Βήμα 3

Για να σερβίρετε, γεμίζετε τα καλαθάκια σας με τη μους, διακοσμώντας από πάνω με θρυμματισμένο χαλβά και τριμμένη κουβερτούρα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • Σησαμέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα των φύλλων

Για τη μους

  • 500ml κρέμα φυτική
  • 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή άλλο της επιλογής σας
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 150γρ. χαλβά του μπακάλη θρυμματισμένο
  • 150γρ. ταχίνι
  • 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για το σερβίρισμα

  • 200γρ. χαλβά του μπακάλη θρυμματισμένο
  • κουβερτούρα τριμμένη