Πατατόπιτες νηστίσιμες σκεπαστές

Πατατόπιτες νηστίσιμες σκεπαστές

Για 6 άτομα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Βράζετε τις πατάτες καλά ώστε να μαλακώσουν. Σοτάρετε στο μεταξύ σε λίγο λάδι τα ψιλοκομμένα πράσα. Αφού βράσουν οι πατάτες, και ενώ είναι ακόμη ζεστές, τις ξεφλουδίζετε (προσεκτικά για να μην καείτε) και τις λιώνετε με το πιρούνι, ώστε να γίνουν πουρές. Προσθέτετε λίγο λίγο το λάδι και το λεμόνι, έτσι ώστε να αραιώσει το μείγμα ανακατεύοντας καλά.

Βήμα 2

Κατόπιν ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά (τα σοταρισμένα πράσα, τις πιπεριές, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο) και ανακατεύετε πάλι. Κόβετε κάθε φύλλο σε 6 στρογγυλούς δίσκους και τους τοποθετείτε σε ατομικά φορμάκια. Τα αλείφετε με λίγο λάδι και μοιράζετε από πάνω τη γέμιση.

Βήμα 3

Μετά τοποθετείτε από πάνω 6 δίσκους ζύμης από το δεύτερο φύλλο επίσης αλειμμένους με λάδι, πιέζετε να κολλήσουν οι άκρες και χαράζετε ακτινωτά τις πίτες με το μαχαίρι. Ψήνετε τις πατατόπιτες σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° C για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσουν.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 3-4 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή (κονσέρβας) ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • λίγος δυόσμος
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο αλάτι
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • λίγη ρίγανη
  • ο χυμός από 1 λεμόνι