Πίτα με ρύζ ι, με σέσκουλα & σύγκλινο

Πίτα με ρύζ ι, με σέσκουλα & σύγκλινο

Για μια οβάλ φόρμα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και όταν είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη. Σε άλλη κατσαρόλα, με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σέσκουλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό και τα πιέζουμε καλά με τα χέρια μας για να μη μείνουν υγρά.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το σύγκλινο για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά κι έπειτα, ρίχνουμε τα σέσκουλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη και μεταφέρουμε το μείγμα σε λεκάνη. Προσθέτουμε τα αυγά, τη μυζήθρα, το ρύζι, το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C βαθμούς. Αλείφουμε το ταψί μας με ελαιόλαδο, στρώνουμε ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε ή το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε με 6 φύλλα. Απλώνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα.

Βήμα 3

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, τα οποία λαδώνουμε ένα-ένα, και αν εξέχουν τα κόβουμε. Ραντίζουμε με λίγο νερό, χαράσσουμε την πίτα επιφανειακά και την ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά περίπου.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 2 συσκευασίες Xωριάτικο Φύλλο Χρυσή Ζύμη
  • βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο
  • για το άλλειμμα των φύλλων
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για γεμιστά
  • ½ κιλό σέσκουλα (τα φύλλα) κομμένα σε λωρίδες
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού σύγκλινο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού μυζήθρα γλυκιά τριμμένη
  • 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι