Πρασοπιτάκια με δυόσμο και μανιτάρια

Πρασοπιτάκια με δυόσμο και μανιτάρια

65 λεπτά
Για ένα ταψί
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Ετοιμάζετε πρώτα τη γέμιση: Λιώνετε το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι και σοτάρετε τα πράσα για 2’-3’. Ρίχνετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε τα μισά τυριά και το πιπέρι.

Βήμα 2
Τοποθετείτε τα σφολιατάκια σε στρογγυλές θήκες ή φορμάκια. Βάζετε μια κουταλιά της σούπας γέμιση στο κάθε πιτάκι. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και προσθέτετε το δυόσμο και τα υπόλοιπα τυριά. Μοιράζετε το μείγμα πάνω στα ταρτάκια.

Βήμα 3
Ψήνετε τα πιτάκια 20’-25’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, μέχρι να ψηθεί η γέμιση και να πάρουν χρώμα τα σφολιατάκια. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

20 σφολιατάκια στρογγυλά Xρυσή Ζύμη
5 πράσα (μόνο το τρυφέρο τους μέρος) ψιλοκομμένα
100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1½ φλιτζάνι του τσαγιού
κεφαλογραβιέρα τριμμένη
½ φλιτζάνι του τσαγιού κασέρι τριμμένο
100 ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος
λίγο λευκό πιπέρι