Ψαράκια Τήνου

Ψαράκια Τήνου

Για 15-20 ψαράκια
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Φτιάξτε τη γέμιση: Βάλτε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ, ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Φτιάξτε το φύλλο: Τοποθετήστε τα φύλλα κρούστας Χρυσή Ζύμη ένα ένα σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε το κάθε φύλλο με τη ροδέλα κοπής σε μακρόστενες λωρίδες, διαστάσεων 4 x 11 εκ., και βάλτε στο κέντρο κάθε λωρίδας 1 κουταλιά από τη γέμιση. Γυρίστε τις άκρες του φύλλου ώστε να διπλώσει σε σχήμα μισοφέγγαρο. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να σας τελειώσει η γέμιση.

Βήμα 3

Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και γεμίστε το μέχρι τη μέση με ελαιόλαδο. Όταν το ελαιόλαδο ζεσταθεί καλά, ρίξτε μέσα λίγα «ψαράκια». Μόλις ροδίσουν, έπειτα από λίγα λεπτά, αφαιρέστε τα με τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν το λάδι τους. Αφήστε να κρυώσουν και όταν είναι να σερβίρετε πασπαλίστε τα με άφθονη ζάχαρη άχνη.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη γέμιση
150 γρ. καρύδι, τριμμένο
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
150 γρ. ζάχαρη
5 γρ. κανελο-γαρίφαλα σκόνη
10 γρ. μέλι

Για το φύλλο
φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη

Για το τηγά νισμα
Ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη