Στρούντελ

Στρούντελ

Για 8 μερίδες
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τα τεμαχισμένα μήλα με τα υπόλοιπα υλικά εκτός του φύλλου κρούστας. Λιώνουμε το βούτυρο (προσοχή δεν το καίμε) και μ’ ένα πινέλο αλείφουμε το ένα φύλλο με το βούτυρο.

Βήμα 2

Τοποθετούμε το άλλο φύλλο πάνω από το βουτυρωμένο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Στο κέντρο και οριζοντίως του φύλλου τοποθετούμε τη γέμιση, πιέζοντάς τη με τα χέρια ώστε να σχηματίσουμε ένα χοντρό μπαστούνι. Διπλώνουμε τις 2 πλευρές δεξιά και αριστερά προς το κέντρο και κατόπιν τυλίγουμε το strudel σε ρολό.

Βήμα 3

Το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα του φούρνου, βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια του strudel και ψήνουμε στους 170οC για 1 ώρα περίπου. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
1 κιλό μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
30 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
50 γρ. σταφίδες ξανθές μουσκεμένες σε 50 γρ. ρούμι
50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
150 γρ. βούτυρο