Τρίγωνα με κρέμα κάστανο και αχλάδι

Τρίγωνα με κρέμα κάστανο και αχλάδι

για 10-12 τρίγωνα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Σε μπολ πολτοποιούμε τα αχλάδια με πιρούνι ή με πρες-πουρέ. Προσθέτουμε την κρέμα κάστανου και ανακατεύουμε καλά να ομοιογενοποιηθούν.

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε τα φύλλα, τα απλώνουμε ανά δύο και τα κόβουμε κατά μήκος σε 4 λωρίδες. Βάζουμε διαγώνια μια κουταλιά γέμιση στην αρχή της κάθε λωρίδας και διπλώνουμε το φύλλο τριγωνικά μέχρι το τέλος της λωρίδας. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς και να γίνουν τραγανά.

Βήμα 3

Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αλείφουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και πριν τα σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 400 γρ. αχλάδια κομπόστα στραγγισμένα, κομμένα στη μέση
  • 400 γρ. κρέμα κάστανο
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
  • 3 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου ελαφρά καβουρδισμένο
  • 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη