Χαλουμόπιτες με ελιές και λιαστή ντομάτα

Χαλουμόπιτες με ελιές και λιαστή ντομάτα

Yλικά για 10 χαλουμόπιτες
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Χτυπάτε τα αυγά με το εβαπορέ. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί με τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, το δυόσμο, τα αυγά και το αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Διπλώνετε κάθε φύλλο κρούστας στη μέση αλείφοντας ανάμεσα με βούτυρο ή λάδι (το φύλλο θα διατηρήσει το μήκος του, αλλά θα μείνει το μισό στο πλάτος του).

Βήμα 3

Απλώνετε κατά μήκος μια λωρίδα γέμιση, τυλίγετε σε λεπτό ρολό και κατόπιν διπλώνετε το ρολό σαν σαλιγκάρι. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα φτιάχνοντας άλλα 9 σαλιγκάρια.

Βήμα 4

Τοποθετείτε τις χαλουμόπιτες σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, 30’ περίπου. Όσο είναι καυτές απλώνετε πάνω τον πολτό της ελιάς.

Ιδέα

Προτιμήστε το Φύλλο Κρούστας για Πίτες Χρυσή Ζύμη, γιατί είναι χοντρό όσο πρέπει για τις στριφτόπιτες, δουλεύεται εύκολα χωρίς να σπάει και παραμένει τραγανό.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο  φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
400 γρ. χαλούμι (κυπριακό τυρί) τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
100 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές πολτό ελιάς
3 λιαστές ντομάτες στραγγισμένες από το λάδι τους και ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο ή βούτυρο για τα φύλλα και το ταψί