Τυρόπιτα

Τυρόπιτα

30 λεπτά
Για 1 ταψί
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Ξεπαγώστε τη σφολιάτα. Χτυπήστε τα αβγά με το γάλα με ένα σύρμα και προσθέστε το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι στο τέλος.

Βήμα 2

Βουτυρώστε το ταψί φούρνου και στρώστε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο.  Χαράξτε την τυρόπτα και αλείψτε με το χτυπημένο αβγό.

Βήμα 3

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία σφολιάτα Χρυσή ζύμη
500 γρ τυρί φέτα τριμμένο
3 αβγά
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
αλάτι-πιπέρι
1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα